Nieuws | VGZ gaat te ver met eisen voor nieuw contract


Diabetici, hartpatiënten, mensen met een longaandoening: wie in de regio Eindhoven een chronische ziekte heeft is bij VGZ straks niet langer verzekerd van goede zorg. Mensen doen er goed aan over te stappen naar CZ of een andere verzekeraar. Zorggroep DOH (De Ondernemende Huisarts) gaat al zijn VGZ-patiënten een brief van deze strekking sturen.''VGZ laat ons geen keus. We zijn al sinds maart in onderhandeling, maar we komen er niet uit", zegt Jan Erik de Wildt, directeur bedrijfsvoering van DOH.


Zorggroep DOH (De Ondernemende Huisarts) gaat al zijn VGZ-patiënten een brief van deze strekking sturen. Het is voor het eerst dat DOH - met 57 aangesloten huisartsen in Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Someren, Heeze, Oirschot en Son en Breugel  - zo'n soort brief stuurt. ,,VGZ laat ons geen keus. We zijn al sinds maart in onderhandeling, maar we komen er niet uit", zegt Jan Erik de Wildt, directeur bedrijfsvoering van DOH. ,,We hebben lagere tarieven aangeboden, maar VGZ vond dat niet ver genoeg gaan. Het is onbegrijpelijk, want de afgelopen negen jaar konden we wél tot overeenstemming komen met VGZ." Volgens hem gaan de eisen van VGZ voor een nieuw contract over 2018 en 2019 veel te ver. 

Lees hier het hele artikel in het EDNieuws
Verandering werkwijze praktijk ivm Corona
Geplaatst: 4 mei 2020
Gezien de huidige situatie rondom corona werken wij tijdelijk op een andere manier

Lees meer
Veranderingen werkwijze praktijk ivm Corona
Veranderingen werkwijze praktijk ivm Corona
Geplaatst: 19 maart 2020
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat we op onze praktijk anders gaan werken vanwege Corona.

Lees meer
Irene Muskens vertrekt
Irene Muskens vertrekt
Geplaatst: 24 februari 2020
Irene Muskens, huisarts: “Ik wil een ieder die de mij in de afgelopen jaren in vertrouwen heeft genomen en lief en leed met me heeft met gedeeld ontzettend bedanken.

Lees meer